Глава комітету арбітрів пояснив скасування голу "Олімпіка" у ворота "Шахтаря" в матчі УПЛ

Лучано Лучі

Глава комітету арбітрів Української асоціації футболу (УАФ) Лучано Лучі заявив, що вважає, що асистент головного судді матчу "Олімпік" – "Шахтар" у 17-му турі УПЛ ухвалив правильне рішення, скасувавши гол першої команди після перегляду VAR (відеоасистент арбітра).

На думку італійця, футболіст номінальних господарів Ігор Снурніцин заважав голкіперу "гірників" Анатолію Трубіну зіграти в м'яч, тому офсайд у цьому епізоді був зафіксований правильно. Лучано також розкритикував "псевдоекспертів", які, за його словами, створюють штучні скандали.

"Снурніцин заважав Трубіну, тому і перебував в активній позиції. Офсайд був зафіксований правильно. Суддя на VAR зробив свою роботу, підказавши головному судді, що робити в епізоді. Скасування цього голу після VAR – коректне рішення. Популярна думка про те, що Трубін порушував правила на Снурніцині, тому потрібно було ставити пенальті? Популярні думки – це не правила гри. В Україні багато псевдоекспертів, яким платять гроші, а вони роздувають штучні скандали на рівному місці. Настав час припинити ці дурні запитання", – процитували слова Лучі в ефірі програми "Профутбол Digital".

Відео дня

Нагадаємо, що в кінці першого тайму за рахунку 1:0 на користь "Шахтаря" гол їхніх суперників був скасований нібито через офсайд. Поєдинок так і закінчився мінімальною перемогою "гірників".

Як повідомляв OBOZREVATEL, президент "Олімпіка" Владислав Гельзін увірвався в прямий ефір після закінчення скандального матчу і обматюкав суддів і експертів телеканалів "Футбол 1/2/3".