Не чіпай свічку, гріх! ПЦУ розвінчала головний церковний міф

44,2 т.
Не чіпай свічку, гріх! ПЦУ розвінчала головний церковний міф

Немає жодних обов'язкових правил про те, яким чином запалювати свічку у церкві, куди і яку саме кількість їх треба ставити.

Про це попереджає Православна церква України у Facebook, закликаючи не вірити забобонам.

"Головне для Бога — наше серце, в якому лунає молитва, народжуються наші помисли, і те, з якими думками ці свічки запалюються. Будь-які забобони лише затьмарюють і перекручують справжню віру, а коли віра справжня, то для забобонів у серці вірянина місця немає", — зазначено у зверненні до вірян.

Пояснюються і причини подібних чуток і прикмет.

Читайте: Нагородив Порошенка і дякував за Томос: у ПЦУ підловили Філарета на брехні

"Намагаючись встановити причинно-наслідкові зв'язки між подіями у своєму житті, люди часто вірять у те, що сказали інші, або у те, у що самі прагнуть вірити. Так виникають забобони, які інакше називаються помилковою вірою. Церква звертає увагу, що забобони шкодять нашому духовному життю, пізнанню Господа та істинної віри. Коли у людини немає справжньої віри в Бога, то "богом" для неї стає інше: те, на що вона сподівається, то, що замінює їй Господа. Так народжуються ідолопоклонство і забобони", — зазначено у повідомленні.

Зазначається, що забобони намагаються поширювати у церкві безглузді "порадники".

"Перш за все, з подивом дізнаємося про те, що "не можна" запалювати свою свічку від іншої, бо тоді нібито на твою свічку "переходять" всі проблеми власника іншої. Так само, як і "не можна" запалювати свічку від лампадки, бо "лампадки для Бога", або "не можна" запалювати свічки сірниками чи запальничками, "не можна" свічки задмухувати, а тільки гасити пальцями, "не можна" відходити, поки не згорить половина свічки, "не можна" дозволяти іншим людям запалювати свої свічки від вашої та інші подібні забобони", — перерахували в ПЦУ неправдиві відомості.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше у церкві розповіли про правила відвідування жінками храмів.