Купання в ополонці не змиває гріхів: у ПЦУ пояснили, що відбувається на Водохреще

Купання в ополонці не змиває гріхів - ПЦУ

Купання в ополонці на Водохреще не має нічого спільного зі "змиванням" гріхів, духовним очищенням або отриманням особливого Божого благословення. Більше того, в Українській Церкві ніколи не було припису для купання в крижаній воді.

Про це нагадали в Православній церкві України. "Священики звершують Чин освячення води відкритих водойм у свято Богоявлення не для того, щоб у ній купатися, а саму воду освячують аж ніяк не "іони срібла" хреста, що занурюється в неї", – йдеться в повідомленні, опублікованому на Facebook-сторінці ПЦУ.

Так, священнослужителі пояснюють, що навіть при використанні під час водосвяття дерев'яного хреста вода освячується силою Божого благословення та благодаті Святого Духа.

Купання в ополонці на Хрещення не має нічого спільного зі "змиванням" гріхів. Джерело: ПЦУ

Ісус Христос увійшов у води Йордану не для того, щоб очиститись від гріхів, оскільки був безгрішний, але для того, щоб взяти на Себе гріхи людей і подарувати їм можливість оновитися та врятуватися за допомогою Хрещення, пояснили в ПЦУ.

Тому грішні люди ніяк не можуть "наслідувати" прикладу Спасителя, купаючись у крижаній воді, не соромлячись оголюватися, розпиваючи спиртні напої та вживаючи нецензурну лексику під час пірнання.

Також у ПЦУ нагадали, що температура води в Йордані зараз коливається в межах 12-16 градусів тепла, а купатися в крижаній воді не підготовленій людині – означає ризикувати здоров'ям і життям, тобто нехтувати Божим даром.

Священики освячують водоймища не для того, щоб у них купатися. Джерело: скріншот

"Гріх – це не зовнішня проблема, а внутрішня хвороба душі. І щоб її вилікувати, потрібно спочатку її виявити, від щирого серця покаятися і змінитися за допомогою Божої і через Таїнства Церкви", – пояснили в церкві.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше лікарі розповіли, кому не можна купатися в крижаній воді на Водохреще. Крім того, під час хрещенських купань слід дотримуватися особливих правил. Про те, де в Києві можна скупатися в йордані, читайте в матеріалі.